Kenniscentrum

Singel Personeelsdiensten: Flexibel, voordelig en veilig

 

Wat is de ketenregeling?

De ketenregeling (ook wel ketenbepaling genoemd) bepaalt wanneer opeenvolgende tijdelijke contracten overgaan in een vast contract. Tot 31 december 2019 mocht een werkgever maximaal drie tijdelijke arbeidscontracten afsluiten met de maximale duur van 24 maanden voordat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstond. Deze keten kon alleen worden doorbroken als er tussen twee contracten een periode zat van meer dan zes maanden waarin de werknemer uit dienst is.

Wat is er veranderd met de intrede van de WAB per 1 januari 2020?

Sinds 2020 kunnen werkgever en werknemer 3 tijdelijke contracten in maximaal 3 jaar aangaan. Het volgende contract is dan automatisch een vast contract. Tot en met 31 december 2019 was het mogelijk om 3 tijdelijke contracten in maximaal 2 jaar aan te gaan.

Ook kan de tussenpoos (tijd tussen contracten) bij cao worden verkort tot 3 maanden bij tijdelijk terugkerend werk (niet beperkt tot seizoensarbeid) dat maximaal 9 maanden per jaar kan worden gedaan.

 

Hoe werkt de ketenregeling met uitzendkrachten?

Voor uitzendcontracten blijven de regels van de ketenregeling na de WAB onveranderd en zijn dus nog even flexibel als voor 2020.

Fase A: 78 gewerkte weken en een onbeperkt aantal tijdelijke contracten.
Fase B: 6 contracten in 4 jaar.

 

Voor wie geldt de ketenregeling wel en voor wie niet?

De ketenregeling geldt niet voor BBL’ers en jongeren onder de 18 jaar die gemiddeld maximaal 12 uur per week werken. Op het moment dat de medewerker 18 jaar wordt geldt het dan lopende contract als eerste in de keten.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wat er precies verandert? Bekijk dan deze ketenregeling en ontslagrecht bij de WAB video.

Offerte op maat

Gratis, vrijblijvend en binnen 48 uur!

ALLE DIENSTEN

Werving & Selectie Uitzenden en detacheren Payrolling Zzp bemiddeling P&O en Juridische begeleiding Stages & proefplaatsingen (MVO)